مكرونة النجرسكو
طريقة عمل النجرسكو الخطيرة😘
- كيس من المكرونة الاقلام .
- نصف كيلو من الفراخ البانيه .
- 3 من الفلفل الالوان (الاخضر - الاحمر - الاصفر ).
- ثوم مفروم.
- 1 بصله متوسطة شرائح .
- 2 معلقه من الزيت .
- معلقة صغيرة من ( الملح - الفلفل الاسود - كمون - السبع بهارات - ثوم بودر - بصل بودر -كاري )
- 1 كيلو من اللبن .
- 3 معلقه من الدقيق .
- 3 معلقة سمنة .
- كميه من الجبن (الموتزاريلا - الرومي المبشور ).
- زيتون مخلي .
*طريقه التحضير:-
- نقوم ب سلق المكرونه اولا .
- نقوم بتقطيع الفراخ الي شرائح او مكعبات صغيره ونقوم بتتبيلها بالملح والفلفل والتوم البودر والبصل البودر والسبع بهارات والكاري ونتركهم قليلا ف التتبيله .
- ف طاسه سيراميك نضع 2 معلقه من الزيت وشرائح البصل والفلفل الالوان ونقلب جيدا ثم نضيف الثوم المفروم ونضع الفراخ المكعبات ونشوحهم قليلا ونتركهم حتي تستوي .
- نضع في الحله 3 معالق من السمنة ونضيف عليهم 3 معالق من الدقيق ونقلبهم جيدا ثم نضيف اللبن ويضرب باالمضرب اليدوي جيدا ويضاف عليه نصف كوب من الماء الدافئ وعليه مكعب من مرقة الدجاج حتي نحصل علي القوام المناسب للبشاميل ونضع الملح .
- في طبق نضع المكرونه المسلوقة ومعه 3 معالق من البشاميل ونضيف عليهم الزيتون المخلي ونقلبهم جيدا.
- ندهن الصينية بالبشاميل ثم نضع المكرونه وعليها قطع الفراخ ثم البشاميل علي الوش .
- نضيف الجبن الموتزاريلا والرومي المبشور علي الوش .
- توضع ف الفرن علي درجة حرارة 260 ف منتصف الفرن لمدة ساعه ونصف وبألف هنا وشفا .

تعليقات
إرسال تعليق